Veilig betalen
Snelle levering
Offerte op maat
Informatie en advies
Eigen showroom
Installatie NL
Veeg naar links

Gasloos wonen met een warmtepomp | RR Trading

Gasloos wonen met een warmtepomp | RR Trading
19 november 2018

Stijgende gasprijzen en het milieu

De discussie rondom aardgas is actueler dan ooit. Gasprijzen stijgen al jaren en nemen steeds meer ruimte in binnen de woonlasten van veel Nederlanders. Daarnaast wil ons land sterk gaan bijdragen aan de klimaatdoelen van Parijs, wat tot gevolg heeft dat het gasverbruik de komende jaren sterk moet worden teruggebracht.

Wat hebben al deze ontwikkelingen tot gevolg? Een groeiende groep Nederlanders is op zoek naar alternatieve en duurzame manieren om hun huis te verwarmen. Door over te stappen, dragen steeds meer mensen hun steentje bij aan een groene en betere toekomst voor latere generaties.

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Op dit moment is er slechts een handjevol alternatieven op de markt om een huis gasloos te verwarmen. De meest populaire optie ter vervanging van een gasgestookte CV-ketel is een warmtepomp. Waarom? Je bespaart flink op je energiekosten en hebt gedurende het hele jaar een aangename temperatuur in huis. Om de verkoop van duurzame verwarming te bevorderen, levert de overheid in 2018 ook nog eens een flinke bijdrage aan consumenten die deze overstap maken.

  • Haalt een rendement van ruim 400%
  • Levert een zeer constante verwarming van de woning
  • Veiliger dan een systeem op gas

Hybride combinaties zijn mogelijk

Het is goed mogelijk om duurzame oplossingen als een warmtepomp en een pelletkachel te combineren. De laatste geeft een snelle en directe warmte af in de woonkamer. De kachel hoeft in het voor- en naseizoen dus maar kort aan om de kamer snel op te warmen. Hierdoor hoeft de warmtepomp niet alles zelf te doen en dit drukt het stroomverbruik aanzienlijk. Afgezien van de financiƫle voordelen die deze combinatie met zich meebrengt, draagt een pellethaard door de warmte uitstraling ook bij aan het comfort van een woning. Wel zo lekker, toch?

Julia next pelletkachelBestel WarmtepompBestel Pelletkachel