Veilig betalen
Snelle levering
Offerte op maat
Informatie en advies
Eigen showroom
Installatie NL
Veeg naar links

Pelletkachel afvoer concentrisch

Pelletkachel afvoer concentrisch
29 november 2018

Pelletkachel concentrisch aansluiten ?

Wat betekend concentrisch eigenlijks ? Met concentrisch wordt bedoeld dat 1 buis de zuurstof aanvoert en de rookgassen afvoerd. De buis in het center voert de rookgassen naar buiten en de ruimte tussen de binnen- en buiten buis verzorgt de aanvoer van zuurstof. Zo wordt de aangevoerde zuurstof voorverwarmd door de afgevoerde rookgassen. Dit geeft de pelletkachel een hoger rendement

Voordelen van Concentrisch rookgas afvoer

Een gesloten pelletkachel, concentrisch aangesloten, geeft de garantie dat er geen rookgassen en geuren in de woning kunnen komen. Tevens kunnen gesloten pelletkachels prima functioneren met een geveldoorvoer, als deze concentrisch zijn aangesloten. Door het voorverwarmen van de aangevoerde zuurstof neemt het rendement van uw pelletkachel toe.

Pelletkachel in goed geïsoleerde woning

De eigenschap van goed geïsoleerde woningen is dat er in mindere mate zuurstof wordt ververst. Dit is dan ook een goede reden om een gesloten pelletkachel te plaatsen, welke concentrisch wordt aangesloten. Op deze manier heeft de pelletkachel geen invloed op de zuurstof gehalte in de woonkamer.