Comfortabel en behaaglijke warmte

Lucy woont in een groot vrijstaand huis aan de rand van het dorp. Het huis is nageïsoleerd, maar ondanks dat, verbruikt het nog steeds redelijk veel aardgas. De woonkamer en keuken liggen in het verlengde van elkaar en worden verwarmd middels vloerverwarming. Het komt geregeld voor dat het niet overal egaal en behaaglijk warm is. Om te voorkomen dat de stookkosten nog verder de pan uit reizen, hebben ze een houtkachel in de woonkamer geplaatst. Lekker gezellig en behaaglijk warm.

Lucy was het gesleep met hout zat !

Maar het is toch wel een dingetje om hout thuis te krijgen. En als je het dan eindelijk thuis hebt moet het ook nog gekloofd en gedroogd worden. Gezellig op een koude regenachtige dag een hele dag zagen, kloven en stapelen. Fantastisch als het je hobby is, maar een straf als dat niet het geval is! En dan te bedenken dat je altijd 1 jaar vooruit werkt omdat het hout goed droog moet zijn. Want ga je het eerder opstoken dan staat de hele buurt in de rook. Ja, dat was echt niet leuk meer. En nu besteld Lucy haar brandstof gewoon online en wordt het binnen 48 uur geleverd. Want Lucy heeft de houtkachel omgeruild voor een pelletkachel!

Gemak dient de mens

Heerlijk is het om met een druk op de knop gewoon warmte te krijgen. En als de pellettank na 20-30 uur branden leeg is,  gooien we hem gewoon weer vol. Dat is nog eens gemak en het vlammetje is best gezellig. Nee, ik heb de houtkachel geen seconde gemist! En dan te bedenken dat we ook nog eens goedkoper uit zijn dan met de houtkachel.

Laatste jaar subsidie op een pelletkachel

Dit jaar kun je nog €500,- subsidie krijgen op de aanschaf van een pelletkachel. Na 2019 komt de subsidie regeling te vervallen. Wees er dus snel bij voordat het potje leeg is! Ben je benieuwd wat een complete installatie kost in jouw situatie ? Vraag dan hier je offerte aan!