Gasloos verwarmen

Nederland moet, kan en wil van het gas af. In de media is er dan ook veel commotie over wat de beste opvolger is van onze trouwe gas CV ketel. De opties in alternatieve verwarming zijn niet reuze en worden nogal negatief weggezet. Vanuit de overheid wordt de warmtepomp als meest kansrijke betiteld, maar daar zijn media en de publieke opinie het niet mee eens.

Vooroordelen warmtepomp  

  • Warmtepomp is erg duur in aanschaf
  • Warmtepomp houdt de hele buurt uit zijn slaap
  • Energie verbruik schiet als een komeet omhoog

Dit is wat je over het algemeen tegenkomt in de krant, ziet op televie en leest op socal media. Is dit "fake news" of de realiteit? Natuurlijk zijn er gevallen bekend waarbij mensen uit hun nachtrust worden gehouden en waar de energie kosten omhoog schieten. Maar is dit de standaard? of zijn er fouten gemaakt! De warmtepomp is nog steeds erg nieuw voor technisch Nederland en zit nog volop in de leercurve. Om deze reden is het van belang om een leverancier te kiezen, welke zich heeft gespecialiseerd in duurzame warmte. 

Zo kan het ook

Bij de overstap naar gedeeltelijk- of volledig gasloos verwarmen zijn er nogal wat vragen te beantwoorden. Worden de vragen niet juist beantwoordt, of stomweg niet gesteld, dan is de kans groot dat het systeem niet naar behoren werkt. In de film hieronder kunt u zien hoe een gezin uit Groningen wordt begeleidt naar gasloos wonen.