Gasloos verwarmen | zonder gas wonen | RR Trading

Gasloos verwarmen

Dat de gasprijs gaat stijgen staat vast. En dat de opwarming van de aarde gaande is valt niet meer te ontkennen. Genoeg redenen om te stoppen met het verbranden van fosiele brandstof en dat vindt onze overheid ook. Dus moet Nederland voor 2050 gasloos verwarmt worden. Maar de vraag is hoe gaan we dat doen ?

Welke aardgas vrije oplossingen zijn er ?

Op dit moment zijn er twee beproefde methoden verkrijgbaar om uw woning gas vrij te maken.

> Verwarmen met elektriciteit 

> Verwarmen met biomassa of pelletkachel cv

Elektrisch

Hierbij kan gedacht worden aan een elektrisch- CV ketel of vloerverwarming. Maar ook een warmtepomp valt onder elektrisch verwarmen, ook wel bekend als all-electric of gasloze woning. De warmtepomp is vele malen zuiniger dan een elektrische CV ketel en is daarom een betere keuze

Biomassa

Hierbij kunt u denken aan een pelletkachel CV of een lucht pelletkachel. Voordeel van een pelletkachel CV is dat deze aan uw bestaande CV netwerk wordt aangesloten en zo uw hele woning verwarmt. Maar een luchtpelletkachel geeft weer veel directere warmte en zal hierdoor ook significant minder pellets verbruiken.

gasloos verwarmen

Welke gasloze oplossing past bij u?

Voor het juiste antwoordt op deze vraag is het noodzakelijk om een aantal zaken op een rijtje te zetten. 

> Isolatie waarde van uw woning

> Heeft uw laag- of hoog temperatuur verwarming

> Inhoud woning

> Huidige gasverbruik

> Wel of geen tapwater

In grote lijnen is het zo dat als uw woning slecht geisoleerd is en geen laag temperatuur verwarming heeft dan is een warmtepomp minder gunstig. In dat geval kan biomassa verwarming zeer goed toegepast kunnen worden. 

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt de energie uit de omgevingslucht en is daarmee minder belastend voor het milieu, er is immers geen Co2 uitstoot. Het goede nieuws is dat de overheid dat ook zo ziet en graag helpt met de overstap, en geeft daarom subsidie ! Bij de aanschaf van een Artel warmtepomp krijgt u €1700,- tot €2700,- subsidie. En warmtepomp werkt efficient bij water temperatuur < 40 graden celsius. Om deze reden werkt het beter als u vloerverwarming of speciale laag temperatuur radiatoren heeft. Voor tapwater brengt de warmtepomp het water, in een boilervat, naar 55 graden Celsius. Hierboven zal het water verder verwarmt worden door een elektrisch verwarmingselement.

warmtepomp

Biomassa

Op houtpellets verwarmen is gelijk aan biomassa. Een pelletkachel CV is zeer geschikt om hoog temperatuur verwarming te voeden, en daarmee ook geschikt om de oudere woning te verwarmen. Maar wilt u echt kosten bewust verwarmen dan is een lucht pelletkachel een nog betere beslissing. Een luchtpelletkachel verwarnt zeer direct en kosten efficient en geeft een zeer gunstige terugverdien tijd. 

Gasloos wonen met Pelletkachel cv

Gasloos te hoog gegrepen? Denk dan aan Hybride verwarmen

Is volledig gasloos een stap te ver, kies dan voor een hybride oplossing. Hierbij kan eventueel de gas CV ketel intact blijven en neemt u een tweede warmtebron, bijvoorbeeld de warmtepomp. Een warmtepomp kan de aansturing van uw CV gasketel overnemen. Bij tekort aan warmte schakelt de warmtepomp de gas CV in, de zogenaamde hybride verwarming. Dit hoeft niet per definitie een gas CV ketel te zijn maar kan ook een electrisch hulp element of zelfs de Pelletkachel CV zijn.

Gasloos wonen - subsidie op aanschaf

Gaat u over tot de aanschaf van een gasloze oplossing, om uw woning te verwarmen, dan ontvangt u subsidie van de overheid. De subsidie is een significantie bijdrage op de aanschaf en het is gewoon slim om hier gebruik van te maken nu het nog kan. Meer informatie over de subsidie regeling kunt u vinden op onze subsidie pagina.