Veilig betalen
Snelle levering
Offerte op maat
Informatie en advies
Eigen showroom
Installatie in NL

Pelletkachel Subsidie particulier

rvo pelletkachel subsidieisde

 Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE 2017) 


Per 1 januari 2016 betaald de overheid mee als u een pelletkachel of pelletketel aanschaft. Omdat een pelletkachel minder belastend is voor het het klimaat gaat dit helpen om de opwarming van de aarde tegen tegaan.

De pelletkachel moet aan bepaalde voorwaarden voldoen aangaande uitstoot van fijnstof en CO2. De meeste RR Trading pelletkachels voldoen aan de eisen en staan vermeldt op de lijst van het ROV. Alle door RR Trading aangeboden pelletkachels staan onder fabrikant naam AMG of castelmonte op de lijst vermeldt.

De subsidie op Duurzame warmte verkregen uit hout pellets is opgedeeld in 3 groepen. Het subsidie bedrag verschilt per groep. 

 

Hoeveel subsidie krijgt u per type pelletkachel apparaat


Lucht Pelletkachels:

Pelletkachels - Verwarmen de ruimte lokaal middels uitblaas van warme lucht. Deze modellen krijgen minimaal €500,- subsidie per kachel. Wees er snel bij voordat het potje leeg is !

Pelletkachels vloeistof - CV Moederhaard pellet cv:

Pelletkachel CV - Verwarmen het hele huis middels de centrale verwarming waarbij de vlam zichtbaar is. Deze modellen  krijgen minimaal €1.400,- subsidie per CV moederhaard. Wees er snel bij voordat het potje leeg is !

Biomassa Pelletketels

Pelletketels Verwarmen de centrale verwarming en eventueel ook warm tapwater. De vlam is niet zichtbaar zichtbaar. Deze modellen krijgen minimaal €2.500,- subsidie per CV pelletketel. Wees er snel bij voordat het potje leeg is !

 

Let op !!  de meldcodes van de biomassa ketels hebben hun eigen apparaten lijst en staan dus niet samen bij de pelletkachels. 

Opmerking: Er mogen meerdere pelletkachel en/of pelletketel subsidie aanvragen gedaan worden per woonhuis. 

 

Looptijd Subsidie ISDE

De ISDE subsidie heeft een looptijd van 5 jaar en is gestart in januari 2016. Per jaar wordt het budget bepaalt en als de pot leeg is, in het jaar waarin de pelletkachel wordt aangeschaft,  dan mag de subsidie in het volgende jaar opnieuw aangevraagd worden.

 

Mag er subsidie aangevraagd worden op meerdere kachels ?

 Omdat de luchtpelletkachel plaatselijk de ruimte verwarmd wordt er op meerdere apparaten subsidie verleend. Een woonhuis bestaat immers uit meerdere kamers welke verwarmd moeten worden.

 

Meldcode Subsidie Pelletkachel

Iedere aangemelde pelletkachel, welke voldoet aan de gestelde eisen, komt op de apparaten lijst van het RVO. De meeste RR Trading pelletkachels zijn aangemeld bij het RVO en staan inmiddels op de lijst. Alle RR Trading pelletkachels staan vermeldt onder Merknaam AMG S.p.A en Castelmonte. Dit zijn de fabrikanten welke alle RR Trading pelletkachels producen.

De meeste RR Trading Pelletkachels staan inmiddels op de apparatenlijst en kunnen direct na de betaling van de factuur aangevraagd worden via WWW.RVO.nl

 

Let op !!  de meldcodes van de biomassa ketels hebben hun eigen apparaten lijst en staan dus niet samen bij de pelletkachels. 

 

Bel naar RVO voor vragen over de apparaten lijst en of aanmelden van uw gekochte pelletkachel :

RVO informatie nummer:   088 042 42 42. 

 

RVO apparatenlijst met RR Trading pelletkachels (Biomassa ketels staan in appart document)

Wilt u weten welke RR Trading kachels in aanmerking komen voor de pelletkachel subsidie. Download hieronder uw PDF.  Biomassa ketels hebben weer hun eigen lijst welke in een appart document staan vermeldt.

 

Download hier uw PDF met RR Trading pelletkachels waarop subsidie zit:  

 

 

 

Pelletkachel subsidie ISDE