Pelletkorrels kopen voor uw haard of CV

Om te kunnen genieten van uw pelletkachel CV of pellethaard, heeft u zogeheten pelletkorrels nodig. Deze korrels, ook wel houtpellets genoemd, bestaan uit zaagsel en snippers die onder hoge druk zijn samengeperst. Ons assortiment bestaat uit korrels van hoge kwaliteit. Hierdoor is de levensduur en garantie van uw pelletkachel gewaarborgd en geniet u langdurig van de gezellige sfeer die onze kachels in huis brengen. De kwaliteit van de pelletkorrels hangt van veel factoren af: van welke houtsoort(en) het zaagsel afkomstig is en de verhouding tussen water en zaagsel bijvoorbeeld. Iedere houtsoort heeft specifieke ontbrandingskarakteristieken en houtpellets van lage kwaliteit kunnen de pelletkachel aantasten tijdens de verbranding. Daarom hangt de betrouwbaarheid van uw kachel zelfs af van de kwaliteit van de pelletkorrels.

Twee soorten pelletkorrels       

Grof genomen bestaan er twee soorten, namelijk lichtgekleurde en donkergekleurde houtpellets. Wij verkopen alleen de eerste soort, omdat er nogal wat nadelen zitten aan de donkere variant. Ze zijn vaak harder, waardoor ze moeilijk verbranden. Daarnaast is het chloorgas dat bij deze soort vrijkomt zelfs schadelijk voor een aantal onderdelen van uw pelletkachel. Voor een optimaal verbruik raden wij dus altijd de lichtgekleurde palletkorrels aan. Om het de consument makkelijker te maken heeft de Europese Unie een keurmerk opgesteld. Producenten die aan dit keurmerk willen voldoen moeten zich tijdens de productie aan strenge eisen houden. Kwaliteitspellets hebben een EN PlusA1 certificaat. Pelletkorrels die aan deze eisen voldoen produceren weinig as bij verbranding. 

Houtpellets

Wat kosten houtpellets?

Via onze webshop worden pelletkorrels, grappig genoeg, per pallet verkocht. In onze showroom verkopen we ze ook in kleinere hoeveelheden. Bij RR Trading vindt u uitsluitend houtpellets met de optimale prijs/kwaliteit verhouding. Ze beschikken namelijk over het EN Plus A1 keurmerk. Dit staat voor een uitstekende verbrandingskwaliteit, waardoor u maximaal geniet van uw pelletkachel. Bekijk  de prijzen in onze webshop.

Waar zijn pelletkorrels te koop?

Pelletkorrels koopt u via onze webshop of in onze showroom in Tolbert. Via onze webshop betaalt u veilig online. Wij verwerken uw order zodra de bestelling is geplaatst. Wilt u eerst de verschillende mogelijkheden bekijken, voordat u tot aankoop overgaat? Dat kan uiteraard. In dit geval raden we aan om langs te komen in Tolbert. Onze pelletkachel specialisten staan altijd klaar om u verder te helpen en te adviseren over pelletkachels en houtpellets.