Houtpellet kwaliteit

De kwaliteit van de pellet is de belangrijkste factor op de betrouwbaarheid van uw pelletkachel. Er zijn vele houtsoorten en combinaties mogelijk waaruit de pellet gemaakt kan worden. Omdat ieder houtsoort zijn eigen brand karakteristiek heeft kunt u zich voorstellen dat er vele combinaties mogelijk zijn. Hierdoor is het bijna onmogelijk om zomaar een pellet te bestellen welke met zekerheid goed zal branden. Om deze reden adviseert RR Trading houtpellets die door de pelletkachel fabrikant zijn vervaardigt. Dit geeft zekerheid op betrouwbare prestaties van uw kachel. 

EN Plus A1 keur

Om door het oerwoud van pellet aanbieders uw weg weten te vinden is niet eenvoudig. Daarom raad RR Trading alleen het gebruik van houtpellets aan met EN plus A1 keurmerk. Dit is een Europees keurmerk waaraan strenge criteria hangen welke op steekproef controle worden bewaakt. Dat de hoge kwaliteit eisen een iets hoger prijs neemt gaat zich absoluut wel weer terug betalen op langere termijn. Want een slechte houtsoort in de pellet kan veel schade geven. Deze schade ontstaat doordat er bij bepaalde houtsoorten chloorgassen vrijkomen. Chloor gassen zijn slecht voor staal en gietijzer en zullen op termijn uw kachel aantasten. 

Lichter gekleurde pellets produceren minder chloorgassen dan donker gekleurde pellets. Tevens blijft uw glas en de branderkamer schoner met licht gekleurde pellets. 

Houtpellets van kwaliteit

Houtpellet prijzen

 De houtpellet prijzen zijn afhankelijk van type en aantal zakken op een pallet. De prijzen op deze site zijn inclusief btw en bezorgen in Nederland (Wadden eilanden uitgezonderd). 

Pellets kopen & Levertijd hout pellets

Besteld u de pellets bij RR Trading op een werkdag voor 15:00 uur dan worden de pellets de volgende werkdag voor 17:00 uur geleverd. Ook kunt u eventueel een datum opgeven waarop u de pellets bezorgt wilt krijgen. U kunt de pellets bestellen via de webshop ( Nu pellets bestellen) of gewoon een mailtje met uw contact informatie sturen naar verkoop@rrpelletkachel.nl