Pelletkachel onderhoud uitvoeren

Pelletkachel onderhoud

Onderhoud aan uw pelletkachel is zeer belangrijk en waarborgt de juiste functie. Zodra er teveel vervuiling in de kachel optreedt zal er steeds minder zuurstof naar het vuur geleid worden. De zuurstof/brandstof verhouding is dan niet goed meer en dat geeft een slechte verbranding. Na een X aantal branduren meldt de kachel dat het onderhoud uitgevoerd dient te worden.

Pelletkachel service beurt zelf uitvoeren 

Bij de wat oudere pelletkachels kan dat nog een aardige klus zijn en je moet goed weten wat je moet doen (ondanks onze handleiding welke in het Nederlands, te downloaden is via deze site). Bij twijfel raden wij u aan het onderhoud uit te laten voeren door een gecertificeerde monteur.  Maar bij de latere versies, zoals hieronder afgebeeld, is het onderhoud zeer eenvoudig zelf te doen.Tijdens het ontwerpproces is rekening gehouden met de toegankelijkheid van bepaalde ruimtes. Dit maakt het dusdanig eenvoudig dat zelfs de eindgebruiker gemakkelijk toegang heeft. 

Cayenne onderhouds vriendelijke pelletkachel   Pelletkachel onderhoudsarm - Artel norma   Elite pelletkachel    Zeer eenvoudig onderhoud aan de Artel Petite

Onderhoudshandleiding pelletkachel

Bij bijna alle RR Trading pelletkachels hebben wij Nederlandstalige onderhoudshandleidingen. Deze zijn per type kachel te downloaden op de betreffende pagina. RR Trading heeft als uitgangspunt dat wij geen geheimen willen hebben omtrent uw aangeschafte kachel. Dit in tegenstelling tot vele concurrenten! Wij doen alles voor de glimlach van een tevreden klant. 

Afspraak pelletkachel onderhoud en service

Om de kwaliteit en juiste functie te behouden adviseren wij u om de pelletkachel jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. Dit kunt u zelf doen of u kunt het laten doen door een installateur. 
Wilt u zelf de pelletkachel een onderhoudsbeurt geven, neem dan contact op met RR Trading op 0594 696 153.


Wilt u het onderhoud laten uitvoeren? 

- Vul dan onderstaand formulier met uw volledige contactgegevens in.

- Geef het merk en type pelletkachel aan.

Wij brengen u vandaag nog in contact met de door u geselecteerde installateur. Deze zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om een datum vast te stellen.

 

Garantie op pelletkachel

Indien uw de service beurt zelf uitvoert vervalt het recht op de nog lopende garantie.