Subsidie pelletkachel en warmtepomp

Schone energie wordt steeds belangrijker. Daarom wil de overheid graag de verkoop van duurzame verwarming bevorderen. Op 1 januari 2016 heeft de Nederlandse regering subsidie voor warmte pompen en pelletkachels gelanceerd. Dit om de verkoop van duurzame energie te bevorderen. Met de ISDE (Investerings Subsidie Duurzame Energie) hoopt de overheid mensen te stimuleren meer alternatieve energie te gaan gebruiken. Wilt u een pelletkachel of een Lucht/water warmtepomp kopen dan bent u milieubewust bezig en profiteert u ook van een subsidie !

Subsidie pelletkachel aanvragen

Wanneer u de subsidie voor uw pelletkachel wilt aanvragen kunt u dit doen op www.rvo.nl. Een pellethaard moet aan bepaalde voorwaarden voldoen wanneer het gaat om de uitstoot van fijnstof en CO2. De meeste van onze pelletkachels en -haarden voldoen aan de eisen en staan op de lijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op de website van de RVO kunt u inloggen met uw DigiD en de factuur met bewijs van betaling downloaden. De meldcode van het toestel staat vermeld op de factuur. Het bewijs van aanschaf en de meldcode zijn nodig om de subsidie aan te vragen. Alle door RR Trading aangeboden pelletkachels kunt u vinden op de website van de RVO onder de fabrikantnaam AMG S.P.A. of Castelmonte. Wanneer u vragen heeft over een subsidie voor pelletkachel aanvragen, kunt u altijd contact opnemen met onze deskundige klantenservice!

Let op !  Per 1 januari 2020 komt de subidie op pelletkachels te vervallen.

Subsidie Warmtepomp aanvragen

De subsidie voor de Artel warmtepompen kunt u aanvragen via de overheid. Op de website van het RVO vindt u een apparatenlijst met alle goedgekeurde warmte pompen. De subsidie voor de Artel warmtepompen ligt tussen de €1700,- en 2700,-

Warmtepomp Artel

RVO subsidie pelletkachel

Er zijn drie groepen subsidies voor de haarden. Het bedrag van de RVO subsidie pelletkachel verschilt per groep. De groepen zijn:

1. Lucht pelletkachels: verwarmen de ruimte lokaal door middel van uitblaas van warme lucht. Voor deze modellen geldt een subsidie van minimaal €500,- per kachel (bedrag wordt hoger boven de 10 Kw).

Julia Next pelletkachel

2. Pelletkachels vloeistof CV: verwarmen het hele huis, worden in de woonkamer geplaatst en hebben een zichtbare vlam. Hiervoor geldt een minimale subsidie van €1.400,-.

Pelletkachel CV moederhaard

3. Pelletketels: met deze groep kunt u zonder gas uw woning verwarmen en voorzien van warm tapwater op biomassa brandstof. De minimale pelletkachel subsidie is €1.250,-.

Pelletketel CV Compact

 

Opmerking: Er mag per huishouden voor meerdere pelletkachels en/of pelletketels RVO subsidie voor de pelletkachel worden aangevraagd; een huis heeft immers meerdere kamers die verwarmd worden. Meerdere ruimtes in een woning verwarmt u gemakkelijk met de pelletkachel met kanalisatie van RR Trading.

Subsidie pelletkachel particulier

Ook als particulier profiteert u van subsidie. De subsidie pelletkachel particulier is gestart in januari 2016 en heeft een looptijd van 5 jaar. Er wordt per jaar een budget bepaald, wanneer dit budget besteed is in het jaar waarin de pelletkachel wordt aangeschaft, mag de subsidie in het volgend jaar opnieuw aangevraagd worden. RR Trading biedt u een ruim aanbod met pelletkachels en -haarden die geschikt zijn voor de subsidie pelletkachel particulier. Help mee aan een beter milieu met een pelletkachel van RR Trading!