Warmtepomp buffervaten

Buffervaten voor warmtepompen Om een warmtepomp optimaal te laten functioneren om warmte en...
Lees meer

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Warmtepomp boiler

Verswaterboiler gedeelte van deze vaten is uitvoerbaar in 300 tot 500 literin de 300 liter is 1 warmtewisselaar geplaatst en de 400 -500 liter hebben 2 x warmtewisselaar. Optioneel kan er een electrische back-up heater geplaatst worden welke naar wens ingeschakeld kan worden door de warmtepomp.

Warmtewisselaar boiler

De verswaterboiler is uitvoerbaar met 1 of 2 warmtewisselaars. Met de dubbelesspriaal wordt er meer vermogen aan het drinkwater afgegeven waardoor het water sneller opwarmd. Dit geeft een hoger comfort garantie !.

Back-up heater in boiler

In de verswaterboiler kan een electrisch back-up heater geplaatst worden. Dit electrisch element wordt aangestuurd door de warmtepomp. Dit zal alleen gebeuren op de momenten wanneer het comfort in gedrang komt. Op deze manier wordt uw warm tapwater wel gewaarborgt.

Warmtepomp buffer 

Het warmtepomp CV buffer gedeelte is bij alle vaten 100 liter. Dit is ruim voldoende om te voorkomen dat de compressor in de warmtepomp gaat pendelen. Voor de levensduur van de warmtepomp is het beter dat de compressor minimaal 10 minuten draait. Hoe minder water volume in het systeem hoe eerder de gewenste water temperatuur wordt bereikt. Dus bij teweinig volume wordt de draaiduur van de compressor te kort.