Warmtepomp

Met een Artel warmtepomp kun je een woning op een duurzaam en betrouwbare manier voorzien van...
Lees meer

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verwarmen en koelen met warmtepomp

Warmtepompen worden sinds lange tijd ingezet om een optimaal binnenhuisklimaat te verkrijgen. Dit betekend dat je een woning kunt verwarmen en koelen om zo de juiste temperatuur te verkrijgen in alle periodes van het jaar. 

Warmtepompinstallatie

Om een warmtepomp te configureren en te installeren is technische kennis nodig. Bij onjuiste keuzes of fouten tijdens de installatie, zal dit onherroepelijk leiden tot een niet juist werkend systeem. Laat om deze reden het systeem berekenen en installeren door een vakman.

Warmtepomp rendement

Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in COP. Dit staat voor "Coëfficient of Performance". Het getal geeft de verhouding weer tussen het energie (stroom) verbruik van de compressor en ondersteunende onderdelen en de nuttige energie afgegeven aan CV-installatie. Hoe hoger het getal hoe efficiënter de warmtepomp. Een gemiddelde warmtepomp heeft een COP welke ligt tussen de 4 en 5 bij een buiten temperatuur van 7°C. Zodra de buiten temperaturen onder de 7°C komt neemt de COP geleidelijk af. De Artel warmtepompen hebben een kosten effectief rendement tot -20°C met nog steeds een COP welke boven een COP van 2 ligt. Een COP van 2 betekend nog steeds een rendement van 200%. Even ter referentie een gas CV ketel heeft een max. rendement van COP 1 net zoals electrisch verwarmen. Dus een warmtepomp van RR Trading is bij een buiten temperatuur van -20 nog steeds meer dan 100% efficiënter dan een gas CV of electrisch verwarmen. Houd er wel rekening me dat als de buiten temperatuur zakt de afgegeven kW's ook zaken. Bij hoofdverwarming middels een warmtepomp is het dus van belang om bij lage temperaturen voldoende kW's over te houden om de woning te kunnen verwarmen. Het is ook een idee om in die gevallen, van extreme kou, de woonkamer bij te verwarmen met een pelletkachel hybride. Wilt u meer weten over warmtepomp als hoofdverwarming of in hybride vorm lees dan ook eens onze pagina over welke warmtepomp oplossing het beste bij u past.

Voor- en nadelen warmtepompen

voordelen pellethaar   Zeer energie effectief

voordelen pellethaar   Kosten besparend op energie nota

voordelen pellethaar   Verwarmen en koelen in 1 machine

nadelen pellethaard   Buiten unit

 

                                                                                                           Artel warmtepompen