Veilig betalen
Snelle levering
Offerte op maat
Informatie en advies
Eigen showroom
          Installatie NL

Warmtepomp

Met een warmtepomp kunt u het gehele jaar door op een duurzame manier voorzien in uw warmte- en koudebehoefte. De M-Thermal is in staat om uw woning te koelen of te verwarmen en kan zelfs voorzien in warm tapwater. Op deze manier kunt u zonder gas verwarmen en heeft u geen gas CV meer nodig. Maar u kunt ook uw gas CV laten samenwerken met de pomp door een zogenaamd hybridesysteem te installeren.

Werking

Een warmtepomp is een zeer efficiënt apparaat wanneer het gaat om het gebruik van energie. De pomp zet, door middel van radiatoren of vloerverwarming, warmte uit de omgevingslucht om in verwarming voor een woning. Ook het tapwater kan worden verwarmd voor een heerlijke warme douche. 

U ziet in onderstaand schema de werking van een warmtepomp
Stap 1
De omgevingslucht stroomt door de wisselaar. Omdat de lucht warmer is dan de vloeistof neemt deze de warmte op en zal de vloeistof verdampen. 
Stap 2
De verdampte vloeistof gaat naar de compressor en wordt gecomprimeerd. Door het samenpersen van de damp neemt de temperatuur toe.
Stap 3
De hete samengeperste damp gaat door een tweede warmtewisselaar. Hier wordt de warmte onttrokken uit de damp en overgegeven aan het water. Door het onttrekken van de warmte uit de damp condenseert deze weer terug naar vloeistof.
Stap 4
De vloeistof gaat vervolgens door een expansieklep, zodat de druk en temperatuur afnemen en de cyclus opnieuw kan beginnen.

 Werking warmtepomp


Welke uitvoering past bij u

Er zijn twee uitvoeringen in de warmtepomp mogelijk: 

1. Monoblock

Dit is een uitvoering waarbij geen speciale STEK monteur nodig is. Wel moet dit apparaat in combinatie met een CV en buffervat geplaatst worden.

2. Split

De split uitvoering wordt aangesloten in combinatie met een hydrobox en dient geïnstalleerd te worden door een STEK monteur.